On konkarien aika

Yli kaksisataa työhakemusta, konkarille ei kutsua edes haastatteluun. Nuoret työntekijät nostetaan esimiesasemaan, konkareita ei edes harkita. Konkareille ei tarjota uusia haasteita. Eläköityneiden työntekijöiden työvoimasta ei olla kiinnostuneita. Työkyvyn tukemista laiminlyödään.

Tällaisia kertomuksia julkaistaan mediassa melkein viikoittain. Samaan aikaan asiantuntijat painottavat yli 55-vuotaiden elämäntilanteen ja elämänvoiman radikaalia muutosta. Ja toiset asiantuntijat kertovat, kuinka tärkeätä olisi alkaa suhtautua yli 55-vuotiaisiin uudella tavalla, jotta työelämämme ja yhteiskuntamme rakenteet voidaan turvata jatkossakin.

Ja vielä vertailutieto vaikka Ruotsin kanssa osoittaa, että yli 55-vuotiaiden työllistymisaste on meillä paljon alhaisempi kuin monilla verrokkimailla.

Nextmilen toimitusjohtaja Antti Harjuoja painottaa asennemuutosta. Mihin se johtaisi? Konkreettisiin tekoihin. Työtehtävienmuotoiluun. Uuteen asenteeseen rekrytoinnista. Työsuhteiden joustavoittamiseen. Veroetuihin. Uusin tapoihin työllistyä ja myydä osaamistaan. Monipuoliseen tukeen ja koulutukseen. Ja paljon muuhun.

Siksi mediamme! Kutsumme kaikkia mukaan kertomaan kokemuksistaan, jakamaan ideoita ja suunnittelemaan uutta. Vaikuttamaan, verkostoitumaan, hyötymään.

Konkarifoorumista kehittyy Suomen johtava konkarimedia, joka tarjoaa kaikkein laadukkainta sisältöä konkareille, kaikkein vahvimmat verkostot henkilökohtaisen ja yhteiskunnallisen tilanteen vahvistamiseksi. Tarjoamme parhaan areenan konkarien asioihin vaikuttamiseksi sekä kaikkein kirkkaimman ikkunan konkareiden tilanteeseen ja kokemukseen.

Jokainen on tervetullut, kaikkia kuunnellaan. Annetaan siis äänemme kuulua koko yhteiskunnassa!

Jyrki Laine

päätoimittaja

63 vuotta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *